JUDO Scheveningen

foto kop

Welkom bij JUDO Scheveningen

Photo Gallery

Judo is gezond! Het levert een positieve bijdrage aan de vorming van een kind. Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor jongens en meisjes.  

Op 30 augustus 2017 start er een nieuw judoseizoen. Er is les op woensdag om 18.15u en 19.00u, vrijdag om 17.45u, 18.30u en 19.15u. Op zaterdag om 9.00u. Meedoen? Stuur een e-mail naar info@judoscheveningen.nl voor een gratis proefles.

 
JUDO Scheveningen geeft judoles aan kinderen vanaf 4 jaar. De judolessen bij JUDO Scheveningen worden op een leuke en speelse wijze gegeven. Met ook veel aandacht voor de techniek. Tijdens onze lessen werken wij toe naar het halfjaarlijkse judo-examen.

Download hier het inschrijfformulier

 

Lestijden

Woensdag18:15 - 19:00
19:00 - 19:45
Vrijdag17:45 - 18:30
18:30 - 19:15
19:15 - 20:00
Zaterdag09:00 - 09:45

 
Waar zitten we?
JUDO Scheveningen geeft les op vrijdag in de gymzaal van de basisschool Het Volle Leven (dependance). De ingang is aan de Rotterdamsestraat (via het blauwe hek).
Like de facebookpagina van JUDO Scheveningen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Klik op het logo hieronder. 

Email: info@judoscheveningen.nl
 

 

Photo Gallery

Mijn naam is Erik Langerhorst. Ik ben met judo begonnen toen ik vier jaar oud was. Ik ben in het bezit van een 2de dan (tweede zwarte band) en ben bevoegd jeugdjudoleider vanuit Judo Bond Nederland (JBN).

In 1992 ben ik begonnen met judoles geven. De eerste jaren heb ik in het oosten van Nederland lesgegeven, in Giesbeek en Rheden. Daarna heb ik een aantal jaren les gegeven bij een judoschool in Den Haag. De leeftijd van mijn leerlingen varieerde van 4 tot 55 jaar. Na een korte stop waarin ik onder andere vader van twee zoons ben geworden, heb ik gekozen om zelf een judoschool op te starten. Hierbij richt ik me op jeugd van 4 jaar tot 16 jaar. 
 
JUDO Scheveningen:  meer dan alleen judoles
 
Judo heeft voor een kind veel voordelen. Zo kan een kind zich motorisch en geestelijk ontwikkelen, leren samenspelen en bewegen in een groep. En natuurlijk ook leren stoeien. De judolessen bij JUDO Scheveningen worden op een leuke en speelse wijze gegeven. Met ook veel aandacht voor de techniek. We werken twee keer per jaar toe naar een examen. Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor jongens en meisjes.
 
JUDO Scheveningen geeft judoles aan kinderen vanaf 4 jaar
 
Wil je een keer meedoen of kijken? Een proefles is altijd gratis! Je kunt je aanmelden via info@judoscheveningen.nl en dan laten we weten of er plek is.

Prijzen

Het judoseizoen is weer begonnen. Je bent welkom voor een gratis proefles. Je kunt je hiervoor aanmelden via email. Op sommige momenten hanteren we een wachtlijst voor het aannemen van nieuwe leden, via email kun je dan vragen om op de wachtlijst geplaatst te worden. Wil je lid worden? Hieronder vind je de tarieven.
 
Lesgeld:
- Aug 2017 t/m 7 juli 2018 (laatste les):  Betaling in 1 termijn van €205 (€14 korting)
- Aug 2017 t/m 7 juli 2018 (laatste les):  Betaling in 3 termijnen van €73* (*Tussentijdse opzegging is mogelijk één maand voorafgaand aan incassomoment)
 
Tussentijds instromen is mogelijk. Je kunt je aanmelden voor een proefles via info@judoscheveningen.nl. Wil je na de proefles lid worden, dan kun je na de les een inschrijfformulier meenemen. Het inschrijfformulier kan je ook hier downloaden.
 
Locatie
Wij geven les in de gymzaal van de basisschool Het Volle Leven (dependance). De ingang is aan de Rotterdamsestraat (via het blauwe hek).
 
Welke kleding doe je aan?
Tijdens de les draag je een judopak, zodat je elkaar goed kunt vastpakken. Voor een proefles is een joggingbroek (zonder ritsen of scherpe materialen) met een stevig shirt met lange mouwen prima. Daarna is het de bedoeling dat een judopak wordt aangeschaft, dit kan via JUDO Scheveningen.
 
Geen les tijdens vakantie
Het seizoen loopt tot en met zaterdag 7 juli 2018. Op onderstaande data is er geen les in verband met schoolvakantie:
 
11 t/m 21 okt (herfstvakantie)        
20 dec t/m 6 jan (kerstvakantie)        
28 feb t/m 3 maart (voorjaarsvakantie)
30 maart t/m 4 april (Goede Vrijdag)          
25 april t/m 12 mei (meivakantie)
 
Misschien kan een keer de judoles vervallen vanwege schoolactiviteiten van Het Volle Leven in de gymzaal. Dit zal tijdig bekend worden gemaakt. Dit is tot nu toe nog niet voorgekomen.
 
Lesgeld
Om lid te worden vragen wij om de incassomachtiging op het inschrijfformulier in te vullen. Het lesgeld zal dan automatisch worden afgeschreven.
Photo Gallery

Wat doet judo?

Judo levert een positieve bijdrage aan de vorming van een kind. Dit komt door de kenmerken van judo, die hieronder staan beschreven. De veelzijdigheid van bewegen en de veilige omgeving zorgen ervoor dat kinderen vaak door de huisarts worden doorverwezen naar judo. Kortom: Judo is gezond!

Samenwerken:
Judoën kan je niet alleen. Je hebt elkaar nodig om te oefenen. Je leert van elkaar en je helpt elkaar. Je bent verantwoordelijk voor elkaars veiligheid. Leren omgaan met wisselende situaties kan een waardevolle ervaring zijn. Sommige kinderen zullen met name het ‘met elkaar’ moeten leren, anderen daarentegen juist het ‘tegen elkaar’.
 
Veelzijdig bewegen:
Judo is een sport die een veelzijdigheid van bewegen vraagt. Duwen, trekken, balansverstoren, zelf de balans zien te behouden, werpen, controleren, rechts en links. Zelfs als uw kind veelal rechts of links judoot, zal er toch veel met de andere lichaamskant bewogen moeten worden, anders lukken de judotechnieken niet. Bij judo wordt niet voor niets gebruik gemaakt van de termen werkarm en hulparm, speelbeen en hulpbeen. En deze veranderen bij het vorderen van een techniek ook nog eens van functie.
 
Judo is stoeien met regels:
Als je aan jonge judoka’s vraagt wat zij het leukst vinden aan judo, zeggen ze bijna altijd dat dit het stoeien met elkaar is. Ieder kind doet het wel eens. Met familie, vriendjes en vriendinnetjes. De judoles is echter een van de weinige plaatsen waar stoeien is toegestaan. De judoles biedt een veilige (regels) stoeisituatie. Hier kunnen zij dus naar hartelust hun stoeibehoeften bevredigen.
 
Direct lichamelijk contact:
Judo is een van de weinige sporten waarin lichamelijk contact is toegestaan. Bij sporten zoals tennis, badminton of korfbal vindt geen lichamelijk contact plaats of is het niet toegestaan in verband met blessures. Bij judo begint en eindigt alles met lichamelijk contact. Want alleen judoën dat gaat niet, judo is duo.
Kinderen die op judo zitten zijn gewend aan lichamelijk contact en gaan vrijer met andere kinderen om.
 
Duidelijke structuur en discipline:
Judospelregels zijn simpel. De situatie van één tegen één is overzichtelijk. Er zijn weinig sporttechnische en tactische regels, wat het een toegankelijke sport maakt. In het judo zijn gedragsregels duidelijk omschreven. Er is een zekere mate van discipline die gebaseerd is op wederzijds respect.
 
Veelvormigheid:
In tegenstelling tot andere sporten kent judo niet alleen een wedstrijdvorm, maar ook een spelvorm en een demonstratievorm, bijvoorbeeld de examens. Dit en het unieke beloningssysteem door middel van slippen en banden zorgt ervoor dat judo een sport voor het leven is.
Photo Gallery

De lessen worden gegeven op vrijdag in de gymzaal van de basisschool Het Volle Leven (dependance). De ingang is aan de Rotterdamsestraat (via het blauwe hek).

Download hier het inschrijfformulier en de algemene voorwaarden van JUDO Scheveningen.

Wil je meer informatie of heb je vragen?
 
Dan kun je contact opnemen via email: info@judoscheveningen.nl
 
JUDO Scheveningen is ook te vinden op facebook. Like de facebookpagina om op de hoogte te blijven.
 

 

Copyright © 2016 - 2017 - Judo Scheveningen - een produkt van Multi Media Advies BV